Zwitserland als vergaderbestemming

Bijgewerkt op: 12 nov. 2018


Tegenwoordig heeft de organisator van congressen en evenementen een bijna eindeloze keuze aan bestemmingen over de hele wereld, elk met hun eigen bijzonderheden en sterke punten. Reden te meer om naar een bestemming te kijken die niet alleen makkelijk bereikbaar is , maar ook een erg gevarieerd aanbod heeft. Dat verklaart waarschijnlijk waarom Zwitserland zo in de smaak valt in de zakenwereld.


Zwitserland kan zich beroepen op een lange traditie op gebied van congressen en meetings en vele mensen en organisaties trekken er heen om er verdragen te onderhandelen of om er strategieën uit te werken. Vele internationale bedrijven, sport federaties en NGO’s hebben hun zetel in Zwitserland, nog een goede reden om te kiezen voor dit  veelzijdige land dat zowel in de zomer als de winter veel te bieden heeft. Historisch gezien heeft Zwitserland ook zwaar geïnvesteerd in opvoeding en vernieuwing en is dan ook toonaangevend in twee zeer belangrijke domeinen: informatica en communicatie.


Ecologie Zwitserland heeft de reputatie een ecologisch land te zijn, waar de natuur wordt gerespecteerd en dit respect deel uitmaakt van het dagelijks leven. Het land kan uitstekende geloofsbrieven voorleggen op diverse gebieden zoals recyclage, het verwerken van afval, transport en het algemene beheer van het territorium en voert reeds geruime tijd een duurzaamheid politiek wat het gebruik van natuurlijke grondstoffen betreft. De natuur is nooit ver weg in Zwitserland, ze speelt zelfs een belangrijke rol in verschillende industrieën, niet de minste uiteraard in het toerisme, meer bijzonder in de evenementen sector die ten volste gebruik maakt van de verschillende mogelijkheden in het hele land.  


Een stabiel land De economische en financiële stabiliteit van het land, de punctualiteit , de kwaliteit van de diensten zijn allen vast geankerde waarden die uiteraard ook bijdragen tot de Zwitserse successen en zijn allemaal factoren die hoog op het lijstje van organisatoren staan die op zoek zijn naar stabiliteit om zich, samen met de Zwitserse partners, rustig te kunnen concentreren op het perfecte verloop van zijn evenement, congres , seminarie of incentive reis.


Traditioneel en toch hedendaags Zwitserland is een land dat terecht fier is op zijn vele tradities, maar het is ook een land dat voortdurend investeert in de infrastructuren voor congressen en evenementen. Hier vindt men voor elk wat wils wat activiteiten op sportief of cultureel gebied betreft. Maar de hoofdreden is toch wel de ontdekking van de natuur en de pracht van de landschappen.


Om meer uitgebreide informatie te bekomen over Zwitserland, land van meetings, incentives en ongelooflijke natuur, surf naar http://www.myswitzerland.com/meetings

Recente blogposts

Alles weergeven