Winter in Zurich

MICE ondersteunend programma – Kerstmis


Deze winterdag in Zurich toont aan dat zelfs in kille temperaturen, de Stad aan de Limmat een hele waaier aan mogelijkheden biedt voor team evenementen, bedrijfsuitstappen of excursies onder vrienden.


Beierse curling

Wanneer om het uur de klokken van St. Peter luiden, trekken mensen naar de binnenplaats van Hotel Glockenhof. Tijdens de zomer ontspannen de gasten onder de bomen, maar in de winter vindt men hier een Beierse curling rink waarop speler teams het uitvechten. Traditionele Beierse curling lijkt erg op curling maar is een aparte sport die dateert uit de 13de eeuw. De regels zijn eenvoudig en na een korte introductie van de scheidsrechter is de groep klaar voor actie. Tijdens het spel praten de spelers met elkaar en leren elkaar zo beter kennen. De uitstekende punch en de warme wijn van de ijs bar hebben ook een positieve invloed op de gemoedelijke sfeer die uiteindelijk een hoogtepunt kent met de overwinning feestelijkheden van het winnende team.

Nachtwaker tour

Voor er elektriciteit was in de stad, ontstaken zijn voorgangers de 5900 gaslantarens bij zonsondergang zodat de burgers van Zurich hun gewone leven op een geciviliseerde wijze konden voortzetten. De Nachtwacht leidt de groep op een wandeling door de nauwe steegjes van de Oude Stad die hij van binnen en van buiten kent zoals de zakken van zijn middeleeuwse mantel. Onderweg houdt hij de spanning er in door interessante historische verhalen en leuke anekdotes te vertellen. De tijd vliegt in het vrolijke gezelschap van de Nachtwacht en de tour eindigt voor je er erg in hebt. In een uurtje heb je de mooiste plekjes in de Oude Stad gezien – Schipfe, St. Peterhofstatt, Lindenhof, Münsterplatz – en je hoofd loopt over van uitzonderlijke verhalen die u tot nadenken zullen stemmen voor de rest van de avond.

Hoog boven Zurich

Voor onze volgende halte gaan we eerst hogere oorden opzoeken. De groep gaat aan boord van een tram of bus voor een korte rit nar boven op de Zürichberg. Bovenaan de berg lichten Finse kaarsen de weg naar onze volgende warme drink. Vanop de top kan je de hele stad aan je voeten zien met al haar middeleeuwse architectuur van voorbije tijden. Een heerlijke kaasgeur trekt ons naar de rustieke chalet voor het Sorell Hotel Zürichberg, waar de fondue al staat te wachten.

IJs sculpturen

Maar alvorens zich te goed te doen aan deze Zwitserse gesmolten kaas delicatessen, wacht er de groep nog één laatste taak – IJs sculpturen. Twee indrukwekkende blokken ijs, elk van 125 kg, wachten om bewerkt te worden in beeldhouwwerken door de ontluikende artiesten van de groepen. Na een korte inleiding, beginnen de eerste artiesten eraan met hamers en beitels, zagen en Bunsen branders. Langzaam maar zeker beginnen de ijsblokken een andere vorm aan te nemen. Hard ijs is een prachtig materiaal dat zich gewillig laat bewerken, maar het heeft toch ook een beetje artistieke flair nodig. Na ongeveer een uur zijn de blokken verdwenen en hebben plaats gemaakt voor twee bevroren kerstbomen die feestelijk opgelicht zijn door de slim geplaatste verlichting.

Fondue in de chalet

Zoveel inspanning vraagt om een beloning en de groep gaat nu binnen in de gezellige warmte van Chalet Zürichberg in de tuinen van het Sorell Hotel Zürichberg. De chalet is opgewarmd door een verwelkomend open vuur zodat de gasten kunnen ontspannen, babbelen en ten volle genieten van de traditionele maaltijd en dranken. Vriendelijke kelners brengen de uitstekende kaasfondue naar de tafels. Omstreeks 22 uur trekt de groep terug naar Zurich, een stad die bijna vergeten werd door het winters avontuur op de berg.

Contact

Convention Bureau Zürich Tourism

Gessnerallee 3

8001 Zürich

T +41 44 215 40 30

congress@zuerich.com

meeting.zuerich.com