Wil jij gelukkig zijn?


Natuurlijk, maar wat betekent dat eigenlijk, en hoe komen we daar? Hier zijn drie eenvoudige stappen om uw geluk te vergroten.


1. Laat los wat weg is. Als deze zin je doet denken aan de kinderfilm 'Frozen', dan heb je geluk, want je kunt met heel je hart 'Let it go' zingen uit je longen (als een vijfjarige), en zal je je al gelukkiger voelen. Er zit kracht in deze woorden.

Nog een tip: schrijf een lijst op van wat er is verdwenen, een lijst met dingen die je mist door COVID-19. Loslaten lijkt misschien ingewikkeld en enigszins ontmoedigend. Het kan zijn dat je iets vasthoudt dat vertrouwd aanvoelt, maar dat niet bevorderlijk is voor persoonlijke groei of je geluk.


2. Ben dankbaar voor wat er overblijft. Maak een danklijst. Ondanks deze pandemie zijn er nog steeds veel dingen om dankbaar voor te zijn; neem even de tijd om u bewust te zijn van de dingen die goed gaan in uw leven. Houd je vast aan wat was? Concentreer u in plaats daarvan op wat u al heeft. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat dankbaar zijn goed is voor je mentale en fysieke gezondheid. Een houding van dankbaarheid kan je immuunsysteem helpen verbeteren, je risico op psychische problemen verminderen, stress onder controle krijgen en je voorbereiden op succes.


3. Kijk uit naar wat komen gaat. We zijn door het jaar 2020 heen. Het is hoog tijd om na te denken over 2021. Klinkt dat niet verfrissend? Sommige van uw doelen zijn vorig jaar misschien (nog) niet werkelijkheid geworden, vooral als de pandemie hen heeft getroffen. Je hebt misschien niet die ongelooflijke reis van je leven kunnen maken. Of misschien zijn je energie en motivatie uitgeput. Hoe het ook zij, er zijn nog veel mogelijkheden voor dit jaar.


2020 is het jaar van veerkracht en vindingrijkheid gebleken. We hebben meer te maken gehad dan een pandemie, meer dan raciale onrust, meer dan branden. We hebben de strijd in onze gedachten meegemaakt. Zoveel hebben het opgegeven, worden zelfgenoegzaam, cynisch en overweldigd door frustratie en twijfel. 2021 roept ons op dat het tijd is om te trainen en kracht op te bouwen. Als we niet toegeven, als we de twijfel doorbreken, bereiden we ons voor op iets beters. Laten we het glas heffen op dit nieuwe jaar, met vooral een goede gezondheid en veel werkvreugde!

Recente blogposts

Alles weergeven