Water in Zürich tourMet de hete zomertemperaturen kan er nauwelijks iets geschikter zijn dan de Water in Zürich Tour.


Bij deze geleide wandeling draait alles om de koele, verfrissende vloeistof die alomtegenwoordig is in de stad. Omdat wandelen en luisteren dorstig werk is, wordt ieder lid van de groep uitgerust met een drinkbeker die hij naar hartenlust kan vullen met vers drinkwater uit één van de meer dan 1.200 fonteinen in de stad Zürich.


Cocktails in Hotel Storchen aan de oever van de Limmat

Een mooi gepresenteerde selectie van smakelijke hors d'oeuvres samen met een grote bol punch van zoet zomerfruit wacht de gasten op in het hart van de oude stad. Ze kunnen ervan genieten onder de arcades van hotel Storchen terwijl de groep een korte pauze inlast in de schaduw aan de oever van de rivier Limmat.


Limmat-boottocht naar Zürichhorn

De Limmat-riviercruise stopt bij de steiger vlak voor hotel Storchen. Het enige dat je nodig hebt om aan boord te klimmen, is een geldig kaartje voor het lokale openbaarvervoersysteem. De boot vaart voorbij de Grossmünsterkerk, die er imposanter dan ooit uitziet vanaf het water. Als de boot het meer bereikt, glijdt hij zachtjes door het water, voorbij eenden, jachten en waterfietsen.


Minigolf

Amper is de groep van boord gegaan of de ontspanning komt plots ten einde. Want bij de steiger van Zürichhorn heeft het evenementenbureau het grindterrein omgetoverd in een minigolfbaan. De mobiele minigolfbaan kan vrijwel overal worden opgezet en incorporeert de obstakels van de omgeving. Deze activiteit wekt de competitieve geest van de spelers op, want aan het einde van het spel krijgt de winnaar een trofee.


Lunch in “Lake Side”, aan de oevers van het meer

Van al dat gedoe krijgt een mens honger. Gelukkig is het prachtige terras van"Lake Side" vlakbij. Het is er genieten met het zachtjes kabbelende water als achtergrond geluid; men kan zich op een strand aan zee wanen en niet aan de oevers van het Zürich Meer , maar na een eerste hap van het “Zürcher Geschnetzeltes” en de knapperige “Rösti” aardappelen, verdwijnt snel alle twijfel of we nog steeds in Zwitersland zijn.


Mopedtour

Voor het desert moeten de deelnemers even wachten en zich verplaatsen. Gelukkig is de verplaatsing per moped - of Töffli zoals ze hier in Zürich genoemd worden - .De voertuigen staan netjes op een rij aan het meer te wachten op hun chauffeurs. Na wat korte instructies van het eventteam, wordt iedereen gevraagd om zijn helm op te zetten. Hoewel ervaren 'Töffli'-rijders hun voertuigen onmiddellijk vlot kunnen manoeuvreren, doen beginners er iets langer over om alles onder de knie te krijgen. Maar na hoogstens vijf minuten rijdt iedereen vol vertrouwen met zijn motorscooter, zo snel als de 1.5 HP-motoren toestaan, en genieten ze van het gevoel van de wind op hun gezicht.


Dessert in het Sorell Hotel Rigiblick

Na de slotklim bereikt de mopedbende het Sorell Hotel Rigiblick. Daar wacht hen, hoog boven de daken van Zürich, in het gouden licht van de ondergaande zon, de zoete finale. De desserts worden geserveerd in proefporties. Dat is maar goed ook, want dan hoeft niemand te kiezen tussen brownies, panna cotta, mangosorbet en andere culinaire hoogstandjes in het aanbod.


congress@zuerich.com

meeting.zuerich.com

Myriam.winnepenninck@switzerland.com

www.Myswitzerland.com/meetings

Recente blogposts

Alles weergeven