Vijf timemanagementtips om uzelf en uw manager productiever te makenHieronder vindt u enkele tips om zowel uzelf als uw manager productiever te maken en de stap te zetten naar gedeelde verantwoordelijkheid tussen manager en assistant. Kortom, hoe kunt u de rol opnemen van co-manager.


1. Neem goede gewoonten aan

Goede gewoonten die u kunt aannemen:

  • Zelfstandig werken: Of u nu een specifieke administratief assistent of een jonge teammedewerker bent, u mag nooit het gevoel geven aan uw leidinggevende dat hij/zij steeds moet pushen om dingen gedaan te krijgen. Toon tijdig uw initiatief en pro-activiteit en uw leidinggevende zal zeker en vast zijn/haar waardering hiervoor tonen.

  • Snelle, duidelijke en open communicatie: Communicatie is de sleutel tot succes. Maak onmiddellijk duidelijk op welke manier jullie met elkaar wensen te communiceren. Dit helpt conflicten in de toekomst te vermijden en zorgt ervoor dat jullie elkaar beter zullen begrijpen.

  • Leren werken met systemen en software: Technische opdrachten zijn belangrijk, zelfs al gaat het maar om het beheren van een Outlook-agenda. Als u als assistant nog niet vertrouwd bent met de workflow en tools van uw leidinggevende, toon dan initiatief om ze zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.

  • Elkaars werktempo bijhouden: Het is voor uzelf vaak een niet evidente sprong in het diepe en zorgt voor heel wat onzekerheid. Waar leg ik mijn grenzen? Wat kan hij/zij van mij verwachten? Probeer hier met uw leidinggevende duidelijke afspraken over te maken.

2. Systematiseer uw werkprocessen

Mensen die goed zijn in administratieve taken, presteren doorgaans het best binnen duidelijk afgelijnde, stapsgewijze werkprocessen. Zorg ervoor dat deze processen volledig gedocumenteerd zijn.

Elke vaak herhaalde taak wordt gedocumenteerd en gedelegeerd. Dit zorgt er niet alleen voor dat gedelegeerde taken consistent worden uitgevoerd, maar bespaart ook tijd omdat u niet alles in zoveel woorden hoeft uit te leggen.


Meer tips op de blog van Wolters Kluwer

Recente blogposts

Alles weergeven