Verzorg je online imagoSociale media zijn een handig middel in je zoektocht naar werk. Als je ze inschakelt, vergroot de kans dat een werkgever je opmerkt. Natuurlijk wil je op een zo positief mogelijke manier opvallen. Hoe je dat doet vertellen wij je in 7 tips.


Zet de juiste kanalen in Zet in op meerdere sociale media en beschouw ze als puzzelstukjes van één groot profiel. LinkedIn voor je loopbaan, Twitter voor je interesses en expertise, Instagram voor je creativiteit… Link op elk sociaal medium naar je andere profielen en schets een consistente persoonlijkheid over alle media heen. Verwijs er ook naar in je cv’s en in de handtekening van je mails.


Gebruik een recente profielfoto Het is belangrijk dat je een recente profielfoto gebruikt. Ideaal is een foto waarop je herkenbaar bent en tegelijk professioneel en sympathiek oogt. Kijk ter inspiratie eens naar profielen van andere gebruikers. Goede én slechte voorbeelden genoeg.


Update je profiel regelmatig Wil je een goede indruk maken op werkgevers, dan moet je tonen dat je echt actief bent en veel volgers hebt. Ga dus op zoek naar interessante artikels over de sector waarin je werk zoekt en deel ze. Post regelmatig een statusupdate over je zoektocht naar werk. Reageer op berichten van mensen die je volgt. Zo merken zij je posts op en kunnen ze op hun beurt beslissen om jou te volgen.


Lees verder op VDAB


Recente blogposts

Alles weergeven