Ontwikkel 9 eigenschappen om meer te zijn dan een assistent


1. Autoriteit. Ze geven het gevoel dat ze altijd de touwtjes in handen hebben en er kan op worden vertrouwd dat ze zonder toezicht goede beslissingen kunnen nemen. Ze nemen de verantwoordelijkheid in plaats van te wachten tot die bij hen komt.


2. Communicatieve vaardigheid. Topassistenten aarzelen nooit om eerlijk te zijn. Ze laten niemand in de waan met de vraag: "Waarom kan ik hier geen antwoord op krijgen?"


3. Een gevoel van richting. Soms pushen assistants dingen naar voor als anderen dat niet willen, en ondernemen ze actie om de prioriteiten van een baas op koers te houden.


4. Respect. Ze kunnen beslissingen persoonlijk in twijfel trekken, maar ze blijven volledig professioneel voor iedereen die er mee te maken heeft.


5. Invloed. Het is geweldig om alles gedaan te krijgen, maar om volledig vertrouwen te krijgen en hogerop te komen, moet je ook goede ideeën uitspreken en ze laten horen.


6. Samenwerkende flair. Buitengewone assistenten kunnen met iedereen werken, in elke sfeer, en gaan daar graag mee om. Bovenal proberen ze snel een comfortabel werkritme te vinden bij de mensen waarvoor ze verantwoordelijk zijn.


7. Emotionele intelligentie. Als er iets misgaat, gaan ze onmiddellijk terug naar de volledige productiviteitsmodus, en "de schuld geven" staat niet in hun woordenboek.


8. Leiderschap. Leidinggevenden ontwikkelen een sterk gevoel voor wie het in zich heeft om onafhankelijk te werken en anderen te begeleiden. Als ze niet achter het stuur van het schip kunnen zitten, moeten ze assistenten kunnen vertrouwen om de touwtjes in handen te nemen.


9. Een trackrecord van resultaten. Misschien heb je geldige excuses waarom dingen niet helemaal zijn gedaan. Stel je jezelf altijd de belangrijkste vraag die de beste managers doen: "Hoe ga ik dit eigenlijk voor elkaar krijgen?"