Negatief buikgevoel op het werk

Bijgewerkt op: 12 nov. 2018


Uit cijfers van HR-dienstverlener Agilitas blijkt dat vooral jonge Belgen onder de 34 last hebben van een negatief buikgevoel op het werk. 58,5% van hen voelt zich maandelijks slecht in zijn vel op het werk. Voor 35- tot 49-jarigen is dat 49,7%, voor 50-plussers 46%.


Leen Martens, woordvoerder van Agilitas, ziet een mismatch tussen de verwachtingen van jonge Belgen en die van vele werkgevers op het vlak van taken, maar ook over persoonlijkheid en bedrijfscultuur.


Meer dan de helft (53,3%) legt zich neer bij dit negatieve buikgevoel. 73,1% onderneemt geen stappen om op zoek te gaan naar een nieuwe job.


Leen Martens concludeert dat heel wat werknemers hun buikgevoel niet volgen als het gaat over werk. "Nochtans speelt je goedvoelen in je job een belangrijke rol in ons algemeen geluksgevoel. Vandaar onze oproep om meer te luisteren naar je buikgevoel. Mensen die op basis van hun buikgevoel een keuze maken, staan veel bewuster in het leven, benutten hun talenten echt, leren meer bij, zijn productiever en vooral gelukkiger."


Agilitas ontwikkelde overigens een 'buikgevoeltest': buikgevoeltest.agilitas.be


Dit zijn de top 5 redenen voor een slecht buikgevoel op het werk:

  1. Ik voel me niet gewaardeerd: 14,3%

  2. Strakke deadlines: 13%

  3. Veeleisende klanten: 12,3%

  4. De weg van en naar het werk is stresserend: 11,8%

  5. Mijn work-lifebalans is niet in evenwicht: 11,6%

Bron: HR magazine

Recente blogposts

Alles weergeven