Meer waardering krijgen

Ooit gefrustreerd door een gebrek aan erkenning op het werk? Je bent niet alleen. We willen allemaal een schouderklopje (of meer) krijgen voor hard werken of extra inspanning. Dit gevoel kan met name sterk zijn bij administratief personeel, die vaak functioneren als de onbezongen helden van het kantoor. Wat kun je doen als beloningen en erkenning op je werk er maar zelden zijn? Misschien meer dan je denkt. Hier zijn een aantal specifieke stappen die u kunt nemen om de erkenning op het werk te krijgen die u verdient.Krediet Als je een moeilijke taak hebt voltooid, een speciaal project hebt opgezet, of er alles aan hebt gedaan om ervoor te zorgen dat een belangrijke opdracht wordt voltooid, is het belangrijk dat de anderen weten welke waarde u heeft toegevoegd. Het kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar aarzel niet om de aandacht te trekken wanneer het jouw kant op gaat. Een belangrijk punt: wees bescheiden en gracieus als je lof accepteert. Een eenvoudig "dank u" of "ik waardeer de erkenning" is meer geschikt dan een langdradig of onoprecht antwoord.

Hou je baas op de hoogte Om beloningen en erkenning op het werk te krijgen, moet je misschien wat persoonlijke PR doen door te praten over de bijdragen die je hebt gedaan. Vaak kennen zij niet de ins en outs van elk project of elke taak waaraan u heeft meegewerkt. Zorg ervoor dat uw manager op de hoogte is van details, vooral voor projecten die ze niet rechtstreeks aan u hebben toegewezen. Het kan zo eenvoudig zijn om uw baas toe te voegen aan een e-mailstring onder de regel cc: of haar een samenvatting van twee minuten te geven tijdens uw normale touch-base-vergadering. Communiceer kleine en grote prestaties gedurende het jaar zodat u constante waarde kunt aantonen. Sla niet alles op voor uw jaarlijkse prestatiebeoordeling. Wees gekend Je krijgt geen erkenning op het werk als niemand weet wie je bent. Het is veel waarschijnlijker dat uw collega's en supervisors waardering zullen tonen voor uw bijdragen als u een bestaande relatie met hen heeft en zij u op voornaam kennen in tegenstelling tot 'de administratieve assistent in de verkoopafdeling'. Dus doe de moeite om uw collega's te leren kennen. Het is waarschijnlijk gemakkelijker dan je denkt. Hoi zeggen tegen mensen die je passeert in de gangen, deelnemen aan groepsevenementen, ..., het zijn allemaal zeer effectieve manieren om een ​​naam voor jezelf te maken.

Ken de regels Een reden waarom u mogelijk geen erkenning op het werk krijgt, zou kunnen zijn dat u geen gebruik maakt van de programma's en processen om administratieve medewerkers te belonen. Als uw bedrijf een formeel programma voor werknemersherkenning heeft, moet u weten wie in aanmerking komt voor beloningen en erkenning, welke criteria in aanmerking worden genomen en wat u moet doen om in aanmerking te komen voor een beloning. Kijk naar diegenen in het administratief team die vaak worden erkend door middel van personeelsprogramma's en probeer te achterhalen wat ze doen om zo'n melding te verdienen. Kun je hun gedrag modelleren of de stappen die ze nemen? Geweldig zijn De beste manier om erkenning op het werk te krijgen? Wees goed in wat je doet. Zorg er in het bijzonder voor dat u de expert of go-to-person van het team wordt als het gaat om een ​​bepaalde taak of probleem. Misschien heb je een talent voor het onderhandelen over goede deals met verkopers, bijvoorbeeld. Of u bent de persoon die iedereen om deskundige Outlook-tips vraagt. Wat je specialiteit ook is, steek je hand op wanneer een gerelateerde behoefte zich voordoet. Je baas en je collega's zullen het zeker opmerken. Herken anderen Beschouw dit als de gouden regel van het kantoor: herken anderen als je herkend wilt worden. Vooral, anderen bedanken voor hun harde werk en ervoor zorgen dat ze de beloningen en erkenning verdienen die ze verdienen, is gewoon een leuke zaak om te doen. En het helpt u om belangrijke relaties met uw collega's op te bouwen. Hoe krijg je hierdoor erkenning op je werk? Het herkennen van anderen moedigt anderen aan om dezelfde houding aan te nemen ten aanzien van waardering van het personeel en vergroot de kans dat ze de gunst teruggeven wanneer je iets opmerkelijks doet.


Recente blogposts

Alles weergeven