Leer iets van slechte managers


Als je rolmodellen zoekt, kijk je natuurlijk naar de goede managers die je hebt gekend. Blokkeer echter niet zomaar de slechte managers, ook al zou je dat heel graag doen.


Ook van negatieve coaches en mentoren kan je iets leren. Analyseer verschillende factoren:

• Hun fouten en wat het gevolg was. Slechte managers bieden vaak bruikbare casestudies naar oorzaak en gevolg. Ga bijvoorbeeld verder dan de onzorgvuldigheid van een manager bij het delegeren en overweeg het hele verhaal van de negatieve effecten ervan op de inkomsten en carrières van de groep, de gezondheid van het bedrijf of de klantenservice.


• Waarom ze zich vergist hebben. Na analyse blijken slechte managers vaak angstaanjagend veel op onszelf te lijken. Dezelfde hiaten in vaardigheden, spanningen en angsten leiden hen en ons af van het doen van ons werk. Als je bijvoorbeeld hoort dat de manager in de gang opnieuw zijn geduld verliest vanwege de kleine fouten van een beheerder, vraag jezelf dan af: "Hoe dicht ben ik bij het overkoken?”


• Wat had er moeten gebeuren - en waarom niet. Voltooi uw analyse van slecht management door te handelen om te voorkomen dat u dezelfde dingen overkomt. Bekijk bijvoorbeeld uw eigen processen op grondigheid en eerlijkheid en identificeer de druk die u deelt met uw collega's.

Identificeer één voor één hun fouten en vraag je je af: "Wat ga ik doen om te voorkomen dat mij dat overkomt?"