NCOI Learning versnelt voor de komende maanden op digitaal

Bijgewerkt op: 13 jul. 2020
NCOI Learning besloot, gezien de coronacrisis, tot en met eind augustus 2020 alle opleidingen digitaal te organiseren. Dat geldt voor hun volledige portfolio en biedt heel wat voordelen zoals continuïteit, startzekerheid van de opleiding en bovenal absolute veiligheid voor deelnemers én docenten. Zodra NCOI Learning de klanten weer op een comfortabele manier in klassikale opleidingen kan samenbrengen, zullen ze dat opnieuw doen. Althans als de behoefte dan nog leeft in de markt.

“Wij hebben meteen bij het begin van de coronacrisis vol ingezet op digitale opleidingen,” zegt NCOI Learning directeur Johan De Meyer. “Er was vooral vraag naar webinars over actuele en direct toepasbare topics: van weerbaarheid en remote leadership over sociaal juridische en fiscale noodmaatregelen tot de jaarlijkse aangifte van de personenbelasting AJ 2019. De docenten waren er al mee bezig en hadden hun webinar snel klaar. Niet elk opleidingsinstituut kon zo snel schakelen.”

Klanten vragen ernaar Door het coronavirus kwamen digitale opleidingen duidelijk in een stroomversnelling terecht. Daarom organiseert NCOI Learning digitale opleidingen zolang de overheid dat adviseert. Dat geldt voor de brede waaier van professionele doelgroepen die ze bedienen met de 3 merken: NCOI Learning, M&D Seminars en Fiscaal Informatief. En het is zowel het geval voor hun open aanbod als voor de in company trainingen. Uit een recente bevraging bij hun klanten bleek trouwens dat momenteel 80% van hen digitale opleidingen verkiest boven klassikale.

Opmars van digitale tools Overal ter wereld zie je een gigantische groei van digitale tools, de nieuwe mogelijkheden evolueren heel snel. NCOI Learning staat al verder op het digitale vlak en werkt met de Duitse tool Vitero: professioneel, veilig, met heel wat nuttige functies en veel interactie. We zijn deze tool volop aan het gebruiken tot grote tevredenheid van de deelnemers. Deze tool simuleert de klasruimte, de deelnemers en de trainer zitten rond een gezellige tafel en er zijn heel wat interactiemogelijkheden, zodat het dicht in de buurt komt van een klassikale les. We bieden nu ook de Online Academy aan, een digitale bibliotheek met 300 korte leertrajecten om elke dag bij te leren over soft skills zoals leidinggeven, spreken in het openbaar en stressbestendigheid.”


Voordelen die het klassikale overstijgen Het digitale is op een paar weken tijd het nieuwe normaal geworden en brengt duidelijke voordelen aan. De opstap ernaartoe en de toegang is heel eenvoudig: gewoon op een link klikken en je zit in de les. Digitale opleidingen zijn dus tijdbesparend: je hoeft geen uren onderweg te zijn in de files om een opleiding te volgen. Ze zorgen ook voor continuïteit. “De nood aan actualiteit is hoog voor vele beroepen, daarom continueren beroepsorganisaties ook de verplichting tot permante bijscholing met de normale deadlines. NCOI Learning zorgt ervoor dat ze deze opleidingen nu digitaal aanbiedt op een aangename manier, zodat professionals kunnen voldoen aan hun PE-verplichting, en actueel bijblijven in hun beroep, ook tijdens de crisis. Er is bovendien ook veel interactie mogelijk in de virtuele les: een vraag stellen kan via chat of luidop via de micro. Er zijn polls en post-its om samen na te denken en feedback uit te wisselen onder elkaar en met de trainer. Het belangrijkste voordeel is: de digitale opleidingen zijn veilig, deelnemers moeten niet aan social distancing doen en hebben toch werkelijk het gevoel samen rond de tafel te zitten.”

Recente blogposts

Alles weergeven