Huisdieren op de werkvloerHuisdieren op de werkvloer: het is goed voor de gezondheid, ze verbeteren de sfeer en verlichten de werkdruk. Alleen maar voordelen dus. Dat hebben ze goed begrepen bij Mars Petcare.“Dieren maken ons leven beter. Dan hebben ook wij een bepaalde verantwoordelijkheid om dat van hen te optimaliseren.”


Heel kort: Mars is een familiaal, niet beursgenoteerd, globaal familiebedrijf, met een brede waaier aan producten. Van chocolade (Mars, Snickers, Twix, …), Wrigley (Freedent, Skittles) tot Mars Food (Uncle Ben’s, Miracoli, Suzi Wan, …). Maar het allergrootste segment is Mars Petcare (Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar, Royal Canin, …).  


Bij de meeste petcare-kantoren van Mars mogen honden en katten hun baasjes vergezellen naar kantoor. In de praktijk zijn het vaak honden. Zijn ze welopgevoed en sociaal, dan zijn ze welkom. Van labrador tot chihuahua.

Onlogisch is dat niet. Honden zijn belangrijke klanten. “Dus kunnen we maar beter een goede relatie met hen onderhouden. Zodat we elkaar begrijpen”, zegt Chantal Templeton, marketing director Petcare Mars Belgium. “Niemand kan zonder lachen en huisdieren maken ons aan het lachen.” Simpel, maar perfect samengevat. “Honden zorgen voor een warme gloed, een gezellige huiselijke sfeer op het werk. Wie vindt het niet leuk, wanneer een hond ’s morgens parmantig het kantoor komt binnenwandelen, tijdens een lastige vergadering begint te snurken, of gedurende een middagdipje liefdevol zijn kop op je schoot legt?”


“Talrijke studies bewezen het al: huisdieren maken het leven van hun baasjes beter. Op fysiek, persoonlijk én sociaal vlak. Op de werkvloer wordt het familiale gevoel versterkt. Veel van de honden komen mee sinds ze pups zijn. Ze groeien hier op, onder het oog en de zorg van alle collega’s. Allen samen. Daar kan geen enkele teambuilding tegenop.”

Lees verder op Mark Magazine

Recente blogposts

Alles weergeven