Excel tips die u niet op school leerdeExcel blijft met stip de meest gebruikte en meest populaire spreadsheetsoftware. Voor al diegenen die behoefte hebben aan een flinke dosis tips & tricks om hun Excel vaardigheden te verbeteren of op te frissen, lees dan zeker de 5 tips hieronder.

1. Blanco cellen verwijderen

Lege cellen zijn in de meeste Excel sheets absoluut ongewenst en storend. Gelukkig is er een eenvoudige manier om alle lege rijen uit een gegevensbereik te verwijderen.

Hoe? – Selecteer uw bereik (of met Ctrl + A als u de lege cellen wilt verwijderen in de volledige Excel sheet) – Druk op F5 – In de pop-up Go to box klikt u op ‘Special’ – In het menu kiest u voor ‘Blanks’ en klikt u op ‘OK’ – In uw bereik staan de blanco cellen geselecteerd (kleuren grijs) – Klik in één van de geselecteerde cellen met uw rechtermuisknop – In het menu kiest u hier voor ‘Delete’ – Er opent een nieuwe pop-up waarin u 4 keuzes hebt o Cellen opschuiven naar links -> Shift cells left o Cellen opschuiven naar boven -> Shift cells up o Volledige rij verwijderen -> Entire row o Volledige kolom verwijderen -> Entire column


Meer tips? Check de blog van Wolters Kluwer

Recente blogposts

Alles weergeven