Een groeimindset voor positieve vibesHoe komt het toch dat sommigen het glas altijd half vol vinden terwijl anderen vooral naar de lege helft lijken te staren? Voel je jezelf wel eens verstarren voor een uitdaging waar je collega net op kickt? Ook omgaan met tegenslag lijkt de ene zoveel vlotter af te gaan dan de ander. Waar zit het verschil? Chief Happiness van Tryangle en Gelukspersoonlijkheid van het jaar Griet Deca zoekt naar antwoorden op deze vragen tijdens de Management Assistant Day. In dit artikel zoomt ze alvast in op een aantal basisbegrippen zoals mindset, duurzaamheid en werkgeluk.


Wat is mindset?

Je mindset is een denkstijl die bepaalt hoe je naar jezelf en de wereld kijkt. Het is bij wijze van spreken de bril op je neus die bepaalt hoe de realiteit bij jou binnenkomt. En hoe jij die realiteit interpreteert zal bepalend zijn voor jouw leefwereld.

Een voorbeeld helpt verhelderen wat het belang van mindset precies is. Beeld je in dat twee passagiers op de achterbank van een auto zitten. De wagen raakt betrokken bij een licht ongeval. De passagiers komen er zonder kleerscheuren vanaf. De ene is opgelucht en prijst zich gelukkig dat er enkel wat blikschade is. De andere passagier gaat in shock en is ontzettend onder de indruk van het gebeuren. De situatie is wat ze is. Daar zit geen emotie op. De emotie ontstaat pas in de ervaring en de interpretatie van de situatie. De mindset van de persoon in kwestie bepaalt hoe ze dit gebeuren ervaart en welke emotionele beleving die met zich mee brengt.


Lees verder op de blog Secretariaat en Management Support van Wolters Kluwer

Recente blogposts

Alles weergeven