Een functietitel is wel degelijk van belangHecht jij weinig belang aan je functietitel? Gaat het je meer om de inhoud dan om de verpakking? Dan kan je weleens bedrogen uitkomen. De juiste jobtitel kan je namelijk vooruithelpen in je carrière. 

Geloofwaardigheid bij externen

Jouw naaste collega’s zullen wel weten wat jij allemaal doet en wat je in je mars hebt, maar externen en zelfs collega’s van andere afdelingen gaan in de eerste plaats af op je functietitel. Het is dus belangrijk dat die niet alleen overeenstemt met je jobinhoud, maar ook je niveau in de organisatie weergeeft. Een ‘secretaresse’ roept bijvoorbeeld een ander beeld op dan een ‘office manager’. Niemand is fan van onderwaardering, toch? Bovendien krijg je met een serieuzere functietitel ook meer gedaan. 


Belangrijk voor je eigenwaarde

Niet alleen is je functietitel belangrijk naar anderen toe, ook voor je gevoel van eigenwaarde speelt die een rol. Heb je bijvoorbeeld lang gestudeerd of heb je heel wat watertjes doorzwommen om je positie te bereiken, dan wil je dat ook weerspiegeld zien in je titel. Een passende functietitel is dan ook een teken van respect naar jou toe.


Bron: HLN en Jobat

Recente blogposts

Alles weergeven