De werkvloer na coronaHoe ziet de werkvloer eruit als we straks weer terug naar kantoor keren? Het bedrijf Tribes in Amsterdam geeft ons alvast enkele goede voorbeelden.


Vochtige, koude terugkeer Als de temperatuur laag is en de luchtvochtigheid hoog, grijpt het virus volgens deskundigen veel minder snel om zich heen. Dus airco laag en bevochtiger op volle toeren.


Warmtecamera's Bij vele bedrijven zullen warmtecamera's geplaatst worden, zodat iedereen die binnenkomt, eerst 'getemperatuurd' wordt. Is de temperatuur te hoog, dan wordt je vriendelijk gevraagd om terug naar huis te gaan.


Automaten In de verkoopmachines zitten mondkapjes, handschoenen, vitamines en paracetamol. Allemaal tegen kostprijs, contactloos afrekenen.


Vergaderzalen Eén van de vergaderzalen kan een virtuele fitnessruimte worden met een interactieve sportspiegel om tegen te schaduwboksen. Een andere meeting­room hangt vol camera’s voor videovergaderen.


Anderhalve meter Bureaus staan in tweetjes en viertjes bij elkaar, met tussenin een spatscherm. In een vergaderzaal voor 24 mensen passen nu acht deelnemers, met vier extra in de hoeken.


Eénrichtingsverkeer Bordjes en pijlen wijzen de weg: alles is eenrichtingsverkeer, met de klok mee.


Er moet in het coronabestendige bedrijf over veel meer dingen dan alleen inrichting worden nagedacht: gaat de airconditioning virussen filteren? Hoe jaagt de cateraar straks het lunch­uurtje erdoorheen? Gaan we straks zelf onze werkplek beter schoonmaken?


Bron: Het Parool


Recente blogposts

Alles weergeven