6 op de 10 Belgische werknemers hoopt binnen het jaar gepromoveerd te wordenBelgische bedrijven hebben de laatste jaren meer geïnvesteerd in de opleiding en ontwikkeling van hun werknemers. Dat lijkt dan ook zijn vruchten af te werpen. Page Personnel, het rekruteringskantoor gespecialiseerd in junior- en interimprofielen, heeft de behoeften en verwachtingen van Belgen over hun professionele toekomst onder de loep genomen. Uit de studie* blijkt dat Belgische werknemers zeer positief zijn over hun professionele toekomstperspectieven: 61% van hen hoopt zelfs een promotie te krijgen in de komende 12 maanden.

Belgen optimistisch over hun professionele ontwikkeling


Volgens een enquête* van Page Personnel over de vertrouwensindex van werknemers verwacht meer dan 6 op de 10 Belgen (61,3%) in de komende 12 maanden gepromoveerd te worden. Het lijkt erop dat Belgen iets optimistischer zijn dan hun Europese collega's: 54,7% van hen geeft aan een promotie te verwachten. Een kwart van de Belgische werknemers (24,9%) denkt echter dat ze geen vooruitgang zullen boeken en dat hun situatie dezelfde zal blijven, tegenover 3 op de 10 Europeanen (31,9%).


Anderzijds blijven Belgen optimistisch in de zoektocht naar een nieuwe job. 61,8% van hen is ervan overtuigd binnen de drie maanden een nieuwe job te vinden. Deze inschatting ligt dicht bij de realiteit: 67,6% van de ondervraagde Belgische werknemers verklaart dat ze binnen die periode effectief een job hebben gevonden. Verrassend genoeg denkt slechts één op de tien Belgen (11,6%) dat ze binnen de maand een nieuwe job zullen vinden, maar dat valt tegen: 35,8% van hen vond in zo'n korte tijd een nieuwe job.


* Het onderzoek werd tussen juli en september 2019 uitgevoerd door PageGroup, bij meer dan 4.500 respondenten in Europa.

Recente blogposts

Alles weergeven