5 tips voor thuisassistentenDit zijn moeilijke tijden. We leven in een pandemie die ongetwijfeld het mondiale politieke en economische landschap voor de komende generaties zal veranderen. De wereldeconomie komt gierend tot stilstand en is pijnlijk. De structuur van het sociale leven wordt uitgedaagd op manieren waarop velen van ons zich nooit hadden kunnen voorbereiden. Omdat overal werkonderbrekingen plaatsvinden, wordt ieder van ons uitgenodigd om te werken onder voorheen onpeilbare omstandigheden. Voor het eerst worden veel mensen uitgenodigd om door te gaan met produceren vanop afstand. Hoe werk je samen met mensen die je zelden ziet? Hoe kom je in contact met mensen met wie je zelden praat? Hoe bouw je vertrouwen op met een leider die je nog nooit hebt ontmoet? Met deze nieuwe eis dat we allemaal manieren vinden om thuis productief te zijn, volgen hier vijf tips voor assistenten die nu vanuit huis werken


Gemoedstoestand Organiseer uw activiteiten zo dat het werk dat u doet duidelijk, gedocumenteerd en proactief wordt gecommuniceerd naar de juiste mensen. Het moet de strategische benadering die u volgt om de klus te klaren informeren, zodat iedereen duidelijk kan begrijpen wat er is gedaan. Je moet ook manieren vinden om creatief samen te werken en om ervoor te zorgen dat het werk niet stil en overweldigend wordt voor een kleine groep mensen. Door op afstand te werken, kunt u gemakkelijk meer tertiaire spelers vergeten en merkt u dat u zelf te veel probeert aan te pakken. Vind manieren om verbinding te maken.


Werkruimte Het opzetten van een productieve ruimte kost in eerste instantie tijd, maar bespaart u veel stress op de weg. Waar u ook woont, reserveer een plek voor uw laptop en een tweede monitor. Als je geen tweede monitor hebt, bestel er dan een. Als uw bedrijf weigert u te vergoeden en u absoluut geen tweede monitor kunt betalen, overweeg dan om een ​​toetsenbord te kopen en uw laptop op stapels papier te installeren. Na verloop van tijd merkt u misschien dat uw nek pijn blijft doen of dat uw ogen moe worden omdat u niet de tijd en energie hebt geïnvesteerd om een ​​werkruimte te creëren. Als gevolg hiervan zal uw productiviteit waarschijnlijk dalen. Als je thuis geen kantoor hebt, bestel er dan een. Als je dat niet kunt, claim dan een salontafel of zelfs de tuin of patio (als het weer het toelaat) als je werkruimte. Het hebben van een hybride opstelling kan werken, zolang je maar ijverig bent om de ruimte elke keer te transformeren.


Kalender op afstand Details zijn belangrijk bij vergaderingen op afstand, dus ervoor zorgen dat iedereen wordt gebeld, lijkt om de een of andere reden belangrijker dan iedereen persoonlijk. Als je persoonlijk bent, lijkt het aanpassen aan de eisen van het moment veel aannemelijker, als er tijdens een gesprek iets misgaat, kun je je nergens verbergen. De meesten van ons gebruiken waarschijnlijk Zoom, Hangouts of Teams. Als u nog nooit met een van deze items heeft gewerkt, maak uzelf er dan nu mee vertrouwd. De meeste van deze systemen zijn eenvoudig en uw organisatie zal er waarschijnlijk een of twee kiezen. Algemene best practices hier zijn onder meer het rechtstreeks toevoegen van de link naar de virtuele ruimte in het gedeelte "locatie" van de uitnodiging. Zorg er ook voor dat u de oproepinformatie toevoegt aan de hoofdtekst van het bericht. Schema's worden ingewikkeld en soms is het niet mogelijk om elke stakeholder en elke expert bij een vergadering te krijgen. Profiteer van de RECORD-functie op deze platforms om inhoud en besluitvorming te behouden, zodat degenen die niet beschikbaar zijn, de mogelijkheid hebben om snel bij te praten.

Geef prioriteit aan wat belangrijk is De essentie van werken op afstand is verandering, in deze tijd van onzekerheid gebeurt de verandering in een razend tempo op bijna elk niveau van besluitvorming. Dit geldt waarschijnlijk ook voor uw organisatie. De prioriteiten zullen daarom veranderen en flexibel blijven, terwijl de continuïteit op sleutelgebieden moet worden gehandhaafd. Als assistent betekent dat uw 1: 1 met uw leidinggevende. Laat deze ontmoeting je niet ontgaan. Dit is de belangrijkste bijeenkomst voor het succes van uw organisatie, team of afdeling. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat het doorgaat en een zeer productief aanspreekpunt blijft. Door de juiste vragen te stellen tijdens uw 1: 1 afstandsbediening, bent u voorbereid op succes in deze tijd en onderscheidt u zich als een vertrouwde partner door te laten zien dat u gefocust en productief kunt blijven, zelfs tijdens wereldwijde onrust.


Grenzen Thuis werken heeft zo zijn voordelen: geen hectisch woon-werkverkeer, iets langer dan normaal in je pyjama zitten en natuurlijk flexibiliteit. Er zijn echter enkele unieke uitdagingen waar u op moet letten en waarop u zich moet voorbereiden. Het stellen van duidelijke grenzen is een van de belangrijkste dingen voor uw gezond verstand en productiviteit. Wanneer u vanuit huis werkt, heeft u gemakkelijk het gevoel dat u "beter moet presteren" om onmiddellijk op elke ping of e-mail te reageren, zodat mensen "weten dat u aan het werk bent". Hoe u limieten kunt instellen wanneer u op afstand werkt - maak gebruik van de bronnen die al voor u beschikbaar zijn. Stel tijdvakken in zodat mensen kunnen zien wat u doet en voor hoelang. Dit helpt om duidelijke verwachtingen te scheppen bij uw team of leidinggevende, zodat ze weten wanneer ze een reactie kunnen verwachten. Neem de tijd om e-mails te verwerken en controleer de agenda om er zeker van te zijn dat alles klaar is voor gebruik. Leden van de organisatie kunnen uw agenda openen en snel een download krijgen van wat u doet wanneer ze met u kunnen communiceren. Als u het delen van agenda's niet heeft ingesteld, kan dit een goede gelegenheid zijn om vertrouwd te raken met de praktijk. Schakel in het weekend uw meldingen uit als u niet expliciet tijd hebt gereserveerd om werk in te halen dat u tijdens de week hebt gemist. Onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat als we niet de tijd nemen om weg te komen van werkgerelateerde stressoren, onze gezondheid eronder lijdt. Breng uw gezondheid niet in gevaar, vooral in deze periode. Stel grenzen en onderhoud ze respectvol waar en wanneer ze ook zijn. Het betreden van deze nieuwe werkstijl zal niet gemakkelijk zijn en ieders unieke vaardigheden lenen zich niet voor deze meer geïsoleerde werkstijl. Wanneer de behoefte zich echter voordoet, kan het vinden van manieren om werken op afstand productief te maken het verschil maken tussen succes en mislukking voor uw organisatie.


Bron: Assistant List

Recente blogposts

Alles weergeven