5 goede redenen om van job te veranderenBen je al een tijd aan het werk bij je job, dan kan het wel eens aan je gaan knagen: moet ik niet eens op zoek naar iets nieuws? Met deze checklist hoef je van die vraag niet meer wakker te liggen. Should I stay or should I go? 5 redenen om wel, of juist niet te vertrekken.


GAAN

1. Je voelt je niet gewaardeerd Misschien komt het omdat jouw baas niet goed is in opbouwende kritiek, of misschien blijkt je job toch niet bij je te passen. Als je niet het gevoel hebt dat je werk wordt gewaardeerd, dan kun je je job niet met plezier doen. Verbetert dit niet, ga dan op zoek naar iets nieuws.

2. Je bent gestrest Sommige jobs gaan gepaard met een hoge werkdruk of een competitieve werksfeer. Niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Als je veel stress ervaart waar je niet van kunt bekomen, dan is het beter om een andere werkgever te vinden.


BLIJVEN


1. Je voelt je goed op je werk Je collega's zijn goede vrienden, je hebt je baas graag en bent tevreden over je salaris. Zo'n prettige werkomgeving geef je niet zomaar op!

2. Je voelt je betrokken bij het bedrijf Doordat je er al lang werkt, ben je trouw aan je bedrijf en voel je je verantwoordelijk voor de toekomst ervan. Weggaan is voor jou geen optie. 


Ontdek de andere redenen op HLN

Recente blogposts

Alles weergeven