4 stappen om uw balans werk-privé te verbeteren

We leven in een moderne wereld die beheerst wordt doro werken en presteren. Hierdoor kunnen we een probleem hebben met onze geestelijke gezondheid. Laten we dus kijken hoe we een betere balans tussen werk en privé kunnen bereiken.

Beperk uw tijd op sociale media De eerste manier om uw work-life-balans te verbeteren, is door ervoor te zorgen dat u de tijd die u uitgeeft aan sociale media en diverse andere online platforms, te beperken. Het wordt steeds gebruikelijker dat mensen eindeloos veel tijd doorbrengen op social-mediaplatforms, zij het voor werk- of amusementsdoeleinden. Dit is echter niet altijd gunstig en kan de hoeveelheid echte interactie verminderen die een persoon kan hebben met zijn vrienden en / of familie. Het is daarom belangrijk om jezelf te beperken tot een bepaald aantal sociale mediatijd per dag.

Trek een lijn tussen je werk- en privéleven Een andere manier om uw werk-privébalans te verbeteren, is ervoor zorgen dat u in uw vrije tijd uw tijd niet aan uw werk besteedt. Voor de meeste mensen is het controleren van hun e-mails of sms-berichten voor werkupdates een gewoonte geworden. Dit betekent echter dat hun geest veel meer geneigd is om te denken aan werken dan te ontspannen, waardoor de tijd beperkt wordt die ze nodig hebben om te herstellen. Een eenvoudige oplossing voor dit probleem is om teksten of e-mails te vermijden die tijdens het weekend of buiten werktijd met werken te maken hebben. Door dit te doen, kunt u genieten van tijd voor uzelf of voor uw gezin.

Maak een aantal beveiligde 'Me Time' Het is van vitaal belang om enige tijd te spenderen aan puur op uw eigen behoeften - omdat uw welzijn zo belangrijk is. Een manier om dit te doen is door een hobby te kiezen die je alleen of met een kleine groep kunt doen, waardoor je geest kan ontspannen.

Breng tijd door met mensen die je leuk vindt Naast het toewijzen van 'me time', moet u ervoor zorgen dat u vooral tijd doorbrengt met mensen die u leuk vindt, bijvoorbeeld familie, vrienden, romantische partners etc. Tijd met geliefden is één van de meest waardevolle dingen waar een persoon om kan vragen.

Nu weet u hoe u uw werk-privébalans kunt maximaliseren. Het is nu aan u om ze op hun plaats te zetten.


Bron: ForbesRecente blogposts

Alles weergeven