Wat maakt een manager goed volgens de assistant?

Je ziet ze weleens combinaties van managers en hun secretaresse die samen naar een andere organisatie verhuizen. Niet iedereen zou dat willen en doen en sommigen vinden dat een geweldige oplossing. Een leider heeft heel veel capaciteiten en wat zijn nu die extra eigenschappen of vaardigheden die iemand juist unieker maken dan menig leider of manager?

Geef de ruimte en het gevoel dat alles bespreekbaar is 
Als een manager in staat is om de aandacht te verplaatsen van zichzelf naar de secretaresse of iemand anders, is dat een vaardigheid die hij hopelijk vaak inzet. Het is heel belangrijk je medewerkers de ruimte te geven om een eigen mening te ventileren. Als er dan ook nog echt geluisterd wordt dan kan een manager niet meer stuk.

Verwachtingsmanagement
Het uitspreken en bespreken van verwachtingen, ben duidelijk zodat iedereen weet wat zijn/haar taak is én wat er verwacht wordt. Een manager koppelt terug en reflecteert. Hij herinnert zijn teamleden aan de doelen, kernwaarden van een project/een organisatie, zodat de focus en koers de goede richting op blijft gaan. Hij stelt vragen en zet de ander aan het denken zodat die tot zelfinzicht komt. Dit wordt coachend gedaan en niet beschuldigend.

Voorbeeldfunctie
Een secretaresse wordt vaak aangesproken op het gedrag van haar manager. Vaak gaan deze zaken over de voorbeeldfunctie die hij beter moet naleven. Een goede manager doet wat hij zelf van anderen verwacht. Als een manager er zich van bewust is, hoeveel paar ogen er op hem zijn gericht en wat voor impact zijn gedrag heeft en daar naar handelt dan krijgt hij veel meer respect en de gunfactor wordt eens zo groot.

Lees het vervolg op Secretary.nl