Onze gastspreker op 28 mei: Nic Balthazar


Copyright: Read My Lips

Nic Balthazar (1964) zette na zijn studies Germaanse Talen zijn eerste stappen in de media als filmjournalist, daarna als radio-en televisiemaker en presentator. Zijn filmdebuut 'Ben X' was een meeslepend drama dat internationaal tal van prijzen in de wacht sleepte en het debat over pesten en autisme opende.
'Tot Altijd' (Ensor voor Beste Film 2012) was dan weer een beklijvend verhaal over euthanasie. Voor zijn nieuwste film 'Everybody Happy' kreeg hij op het Filmfestival van Montréal alvast de prijs van beste regisseur.
Nic Balthazar is als schrijver, theater- en documentairemaker een man van vele talenten, en is ook bekend voor zijn jarenlange inzet voor duurzaamheid en tegen de klimaatopwarming.

Nic zal u op 28 mei in Brussel een inspirerende lezing geven waarin de scenarist en regisseur van 'Everybody Happy' wil kijken hoe we allemaal gelukkiger zouden kunnen zijn. Hoe perfectionisme en onze interne criticus misschien aan de basis zou kunnen liggen van de burn-out en depressie epidemie. En wat dus de eventuele oplossingen zouden kunnen zijn voor een leven met minder stress en zelfkwelling.

Een geanimeerd en stevig gedocumenteerd betoog met evenveel humor als pogingen tot dieper inzicht. Met fascinerende beelden en foto’s, grappige anekdotes, leerrijke tips en veel inside-informatie.

Niet te missen dus!
Schrijf je hier in

Dutch